Aanmelden

Wauw. Als je hier bent aangekomen, is er in je hoofd waarschijnlijk een beslissing gevallen. Dat is een mooi moment.

Tegelijk is het ook een moment waarop er van twee kanten een afweging gemaakt wordt. Ook de begeleiders van het Jongerenklooster wegen af of je motivatie bij het Jongerenklooster past, en of we verwachten dat je een goede plek zult vinden tussen de bewoners die er al zijn. Je zit toch met vijftien mensen dicht op elkaars huid.

Zenuwachtig hoef je daar niet van te worden trouwens. Als je je aanmeldt, ken je ons al. Dan ben je al op bezoek geweest en heb je al gelogeerd. Dat betekent dat er wederzijds al is kennisgemaakt, en dat we al grotendeels weten wat we aan elkaar hebben.

En dan weet je ook dat er kosten verbonden zijn aan het wonen in het jongerenklooster en je deelname aan het programma. Bij elkaar betaal je daar € 531 per maand voor. Daarvoor krijg je een kamer waar vroeger de monniken woonden, en krijg je het programma van vorming en maatschappelijke dienstbaarheid aangeboden.

Als je op dit punt bent aangekomen en je denkt: ja, dit wil ik – meld je dan vrijmoedig aan!

“Voor het eerst van mijn leven heb ik rust in mijn hoofd.”

DANIËL

ASPIRANT BEWONER JONGERENKLOOSTER

BLIJF OP DE HOOGTE

Wil je op de hoogte blijven van het Jongerenklooster, het Kloosterfestival, de Jongerenweekenden en mooie verhalen? Volg ons op facebook.com/ jongerenklooster, of abonneer je op de nieuwsbrief hieronder.