IS EEN
KLOOSTER
IETS VOOR
JOU?
IS EEN
KLOOSTER
IETS VOOR
JOU?
IS EEN
KLOOSTER
IETS VOOR
JOU?

Is het Jongerenklooster iets voor jou?

Het lijkt alsof je in vrijheid leeft, maar het voelt vaak als chaos. En ondertussen ervaar je druk om te presteren, te leveren. Je staat áán, altijd. Je kunt ronddraaien in de bubble (van je opleiding, je werk of je sociale netwerk) – en toch het idee hebben dat je ergens de kern mist. Alles en iedereen communiceert met je. Maar wat wil jij nou eigenlijk zelf? Als je alle rimram nou eens wegdenkt, wat is dan de kern van jouw bestaan? Waar zit je droom? Waar je verlangen? Waar je doel?

Het Jongerenklooster is een plek waar moderne twintigers zichzelf de tijd gunnen om die vragen te stellen. Je woont in een van de oudste steden van ons land, Deventer, terwijl je studeert of werkt (studiesteden als Utrecht, Nijmegen, Enschede, Zwolle liggen op drie kwartier treinen, Amsterdam op een uur, maar er zijn ook Jongerenkloosterlingen die studeerden in Groningen en Leiden). Als je thuiskomt geniet je van het leven met je huisgenoten, en laat je je leven structureren door samen de getijdengebeden in de kloosterkapel te onderhouden.

Nee, je hoeft niet heel erg gelovig te zijn om Jongerenkloosterling te zijn. Wij staan in de brede christelijke traditie, maar wij kennen ook niet alle namen van God, en we weten niet in welke gedaante hij (zij?) zich aan jou wil voordoen. Maar we weten wel dat elk mens een spirituele kern heeft, en dat in die diepste werkelijkheid je bestemming ligt, de basis waarop je gezonde keuzes kunt maken voor de rest van je leven.

Wil je dichter bij je kern komen? Kom dan twee maanden tot twee jaar meedraaien in onze gemeenschap! Of kom het eerst eens proberen, door een bak koffie of thee te komen drinken, of een logeerpartij af te spreken. Dan ontdek je hoe wij het doen, zo’n inspirerende gemeenschap vormen, en dan ontdek je vanzelf of het Jongerenklooster ook voor jou de plek kan zijn waar je vrij kan ademhalen. De plek die je leven de richting kan geven die jij wilt.

We ontvangen je graag in ons moderne stadsklooster in gebouw De Poort, het Vlier 28 in Deventer. Daar kun je de mensen ontmoeten, genieten van het licht dat gefilterd wordt door de glas-in-loodramen in de kapel, diep ademhalen en vooral: ontdekken of het leven op het ritme van vaste getijden iets voor jou is.

Lees hier de ervaringen van de jongeren die jou voorgingen.

Het jongerenklooster is een klooster voor twintigers. Je bent hier zélf de kloosterling. Je studeert of werkt, en als je thuis bent geniet je samen met je huisgenoten en onderhoud je de getijdengebeden in de kloosterkapel. Kloostertijd is inspirerend en intensief. Je moet het lef hebben en het aan kunnen. We bieden geen therapeutische zorg of hulp. De kosten voor deelname zijn op dit moment € 431,- per maand.

Gebruik het contactformulier of stuur een mail naar welkom@jongerenklooster.nl.

“Voor het eerst van mijn leven heb ik rust in mijn hoofd.”

DANIËL

ASPIRANT BEWONER JONGERENKLOOSTER

NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van het Jongerenklooster, de Jongerenweekenden en mooie verhalen? Volg ons op www.facebook.com/jongerenklooster, of abonneer je op de nieuwsbrief hieronder.