KLOOSTER FESTIVAL

Blok 20 tot 23 augustus 2020. Kom naar het Kloosterfestival!

Je telefoon ligt ergens lang vergeten naast je luchtbed, hij is gisteren uitgevallen en eigenlijk heb je er al een dag niet aan gedacht. Het kloosterritme heeft de chaos uitgebannen en stress verdrongen. Je wordt niet meer geleefd door een constante connectie met de wereld, maar je hebt eindelijk de tijd om tot jezelf te komen. Stil staan bij de dingen die echt belangrijk zijn, en even rust van de noodzaak om carrière of studie te combineren met een optimaal sociaal leven. Hier heb je de stilte om tot jezelf te komen en in oprechte gezelligheid verbinding te maken met mede festivalgangers.

Een dag op het kloosterfestival is gebouwd op getijden, dat betekent dat er vier vaste momenten zijn wanneer we samen in gebed gaan. Stilte is in deze momenten erg belangrijk. Deze getijden creëren vaste (ijk)punten van rust die de ruimte geven om je gedachten te ordenen/voor inkeer.

Het eeuwenoude monnikenmotto ‘Ora et Labora, betekent Bid en Werk.’ We maken dit rustoord samen en als gast en mede-eigenaar is werk daar onlosmakelijk mee verbonden. Naast consumeren is er dus volop ruimte om bij te dragen aan deze bijzondere plek. Je kan bijvoorbeeld nieuwe knielbankjes in elkaar timmeren, meehelpen klussen rondom nieuw Sion of het sanitair een keer een poetsbeurt geven. Inspirerende workshops overdag wisselen elkaar af met met mooie muziek. Na een lange dag drinken we samen een biertje in de kloosterkroeg en en genieten we van optredens in de Smederij.

In tegenstelling tot het zomerfestival is het winterfestival binnen en iets meer ingetogen. De kou van buiten bied ook ruimte voor inkeer en rust. Een weekend lang leven op het ritme van getijdengebeden, rond de kloosterkerk van de oude abdij Sion bij Deventer. Samen met andere jongeren overnachten in de slaapzaal of binnen kamperen met je tent in de grote eetzaal van nieuw Sion.

Zin gekregen? Meld je aan! Kaarten voor het Kloosterfestival zijn hier verkrijgbaar.