Nu verschenen: ons boek “Kloosterkoffers”

Inspirerende verhalen van de jongeren uit het Jongerenklooster

Wat bezielde een groep bepaald niet wereldvreemde twintigers, om in de zomer van 2018 hun intrek te nemen in een verlaten abdijcomplex in the middle of nowhere? Wat bezielde ze, om in die twee jaar 2808 keer naar de kloosterkapel te gaan, waar ze in totaal meer dan 327 uur hebben doorgebracht in volstrekte stilte? En wat bezielde ze, om te gaan samenleven met leeftijdgenoten die ze vantevoren helemaal niet kenden, en die ze ook niet zelf konden uitzoeken?

Ontdekkingsreis

In dit boek nemen de Jongerenkloosterlingen je mee op hun ontdekkingsreis in het kloosterleven. Wat betekende het voor hen om niet de zoveelste te zijn die op een kloosterretraite gaat, rust zoeken in het gastenhuis van een klooster, maar om zélf kloosterling te worden? In dit boek vertellen ze wat hen dreef tot die radicale keuze – en wat ze ervan leerden.

Lees hun persoonlijke verhalen

In Kloosterkoffers willen ze uitpakken wat ze geleerd hebben. Voor de nieuwe Jongerenkloosterlingen, die precies vandaag aan hún kloosteravontuur beginnen in het nieuwe gebouw. Aan hun ouders en vrienden, die best even met de wenkbrauwen fronsten toen ze vertelden dat ze een tijd het klooster in gingen. 

Maar vooral willen ze uitdelen aan hun eigen generatie, twintigers van nu, religieus of niet. Want ze zijn ervan overtuigd dat er in de kloosterlessen juist voor hun generatiegenoten dikke winst zit. Hoe raak je gefocust op wat er echt toe doet? En hoe houd je die focus? Hoe breng je structuur aan? Hoe schift je de zin van de onzin? Hoe zorg je ervoor dat je in de chaos en de prestatiedruk van het moderne leven je richting – en jezelf – niet kwijt raakt?

Lovende recensies in de pers

‘Kloosterkoffers’ is ook door de pers opgepakt. Benieuwd naar recensies? Lees hier verder recensie in NieuwWij en in het Friesch Dagblad.

Het boek bestellen?

Kloosterkoffers. Een vol, rijk en eerlijk boek. De verhalen van jonge kloosterpioniers voor het eerst allemaal bij elkaar. Bestellen? Ga naar je lokale boekhandel, Bol.com of stuur een mailtje naar welkom@jongerenklooster.nl