Kloosterlessen in Coronatijd

Het Jongerenklooster wil helpen de coronawinter een beetje heelharts door te komen.

De tijd van advent en Kerst, normaal een tijd van vreugde en gezelligheid, is dit jaar een tijd om in een soort isolement een pandemie uit te zitten. De coronawinter staat voor de deur. De eentonigheid van de dagen en het gebrek aan uitzicht – het wordt donkerder en donkerder en komt er na de Tweede Golf een Derde? – zal af en toe best killing zijn.

Kloosters kennen de eentonigheid van de dagen, en gebruiken die eentonigheid juist om de diepte te zoeken. Ze hebben oefeningen en manieren van bidden gevonden die kleur geven aan grijze dagen, reliëf aan een bestaan waarin elke dag hetzelfde lijkt.
Van Advent tot Driekoningen – van november tot begin januari – gaan we je elke week op Instagram en Facebook meenemen in een gebedsvorm, het Levensgebed, ontwikkeld door de ridder-heilige Ignatius van Loyola, stichter van de orde van de Jezuïeten. Gewoon op maandag, want dan begint de eentonige grijsheid weer… En op vrijdag, als het weekend begint, kun je meedoen aan een oefening, een opdracht die je helpt om de hemel open te scheuren voor een streepje licht en perspectief.

Als deze reeks oefeningen klaar is, begin januari, wordt het buiten merkbaar lichter.

Wil je in het donkerst van de dagen voor je laten bidden? Ook in deze tijd, waarin het Jongerenklooster nog geen eigen huis heeft, onderhouden we het gezamenlijke gebed. Net als in de eerste golf, bieden we ons gebed aan je aan. Mail waar je voor wilt laten bidden aan gebed@jongerenklooster.nl.

Vrede en alle goeds. Zorg goed voor jezelf en elkaar.
Het Jongerenklooster.