Kom langs

We ontvangen je graag in het jongerenklooster op Nieuw Sion. Daar kun je andere jongeren ontmoeten die er al wonen, genieten van het licht dat gefilterd wordt door de glas-in-loodramen, diep ademhalen in de kloostertuin, verdwalen in de eindeloze kloostergangen (en gevonden worden door iemand die je de weg wijst).

Er zijn open ochtenden om eerst eens kennis te maken, te proeven en te ruiken aan de plek. Het programma is dan als volgt:

10.00 Welkom, koffie/thee, kennismaken, rondleiding, vragen
12.00 Middaggebed in de Kloosterkerk
12.30 Lunch
13.30 Einde en vertrek

Je kunt pas echt beoordelen of het Jongerenklooster wat voor je is, als je het zelf beleeft. Waarschijnlijk werk je, als je in het Jongerenklooster woont, een paar dagen in de week, of studeer je. Je kunt niet elke viering bijwonen en dat hoeft ook niet. De vieringen zijn om 7.30, 12.00, 18.00 en 22.00. Vier keer op een dag pakweg twintig minuten bidden, zingen, stil zijn.

Ben je er al aan toe om het jongerenklooster een keer mee te maken en wil je het eens vrijblijvend uitproberen? Een keer per maand is dat mogelijk, een nachtje logeren van vrijdagmiddag tot zaterdagochtend. Neem contact met ons op voor de data.

“Voor het eerst van mijn leven heb ik rust in mijn hoofd.”

DANIËL

ASPIRANT BEWONER JONGERENKLOOSTER

BLIJF OP DE HOOGTE

Wil je op de hoogte blijven van het Jongerenklooster, het Kloosterfestival, de Jongerenweekenden en mooie verhalen? Volg ons op facebook.com/ jongerenklooster, of abonneer je op de nieuwsbrief hieronder.