Gastenhuis!

Logeren in het Jongerenklooster? Met de kloosterlingen meeleven op het ritme van vier getijdenvieringen per dag? En ondertussen een slinger… Lees meer »

Nu verschenen: ons boek “Kloosterkoffers”

Inspirerende verhalen van de jongeren uit het Jongerenklooster Wat bezielde een groep bepaald niet wereldvreemde twintigers, om in de zomer van 2018… Lees meer »

De Podcast van het jongerenklooster is een initiatief van (oud) kloosterlingen, Tim en Mirjam. Elke week nemen ze je mee… Lees meer »

Oefening 9

Dingen waar het verlangen naar uitgaat Na het stilstaan bij hoe je wilt leven en het schrijven van je eigen… Lees meer »

Oefening 8

De eerste dagen van 2021. We verwachten veel van komend jaar of misschien weinig maar niemand weet hoe het zal… Lees meer »

Oefening 7

Oefeningen in Coronatijd 7 Een kind is ons geboren Vandaag vieren we Kerst. Van oudsher zijn daar via verhalen en… Lees meer »

Oefening 6

Oefeningen in Coronatijd 6 De tijd heeft soms ook wat tijd nodig. We hopen allemaal dat de coronatijd snel voorbij… Lees meer »

Oefening 5

Oefeningen in Coronatijd (5)  Bronnen van waarde (2) Het is de periode van Advent, waarin we toeleven naar Kerst, vanuit… Lees meer »

Oefening 4

Leef bewust – wandel langzaam.  Ga eens komende week naar buiten, en beleef buiten.  Vaak gaat de wereld snel langs… Lees meer »

Oefening 3

Oefeningen in Coronatijd (3)of:Bronnen van waarde (1) De komende tijd zullen we op ontdekkingstocht gaan over hoe we in contact… Lees meer »

De Rietbootjes-meditatie

Labora 2 In deze tijd kan het lastig zijn dat je wereld klein en somber lijkt. Het is koud en… Lees meer »

Oefeningen in Coronatijd I

Labora 1 De Twee Eeuwen Opdracht Dit is de eerste van de ‘Oefeningen in Coronatijd’. In deze tijd kan het… Lees meer »

Het Levensgebed, een oefening voor elke dag

Thnx! Sorry. Alstublieft. In de spiegel kijken voor meer kleur De dagen in de corona-era glijden allemaal even grijs voorbij.… Lees meer »

Kloosterlessen in Coronatijd

Het Jongerenklooster wil helpen de coronawinter een beetje heelharts door te komen. De tijd van advent en Kerst, normaal een… Lees meer »

Vertrouwelijke omgang

Zaterdag hadden bestuurs- en teamleden van het Jongerenklooster een droom-dag: over de toekomst. Voorzitter Hans Bügel opende met een mooie… Lees meer »

Credo met geluid

In de vorige post beloofden we je een geluidsbestand van het credo. Maar noch componist Jan Willem van Holst, noch… Lees meer »

Zingen!

Dit is het lied waar ons Pinkster-essay over ging. Het credo, geïnspireerd op de geloofsbelijdenis van Nicea en op de… Lees meer »

Pinksteren 2020: Ik geloof… Maar wat eigenlijk?

‘Kun jij niet een nieuw credo schrijven?’, vragen een paar bewoners van het Jongerenklooster. Ze bedoelen een geloofsbelijdenislied. Ik snap… Lees meer »

Mooi filmpje met Mirjam

Kijk nou! Jongerenkloosterling-van-het-eerste-uur Mirjam legt uit wat ze op het Jongerenklooster zoekt. En vindt. Getriggerd? Kom langs! Bijvoorbeeld op de… Lees meer »

OPEN HUIS JONGERENKLOOSTER

Er zijn open ochtenden om eerst eens kennis te maken, te proeven en te ruiken aan de plek. De data… Lees meer »

Kloosterfestival

Welkom op het winter kloosterfestival! 27-29 december 2019

Kom naar het tweede Kloosterfestival in Deventer!

Blok deze zomer 22 t/m 25 augustus in je agenda voor het tweede Kloosterfestival: kamperen rond de oude kloosterkerk.Nu nog… Lees meer »

AD schrijft over het Jongerenklooster in de weekendspecial

Aanstaand weekend, zaterdag 13 april, besteedt het Algemeen Dagblad in een bijlage uitgebreid aandacht aan het Jongerenklooster. Journalist Jette Pellemans… Lees meer »

De heilige Bernardus van Clairvaux het Jongerenklooster ingedragen?

De heilige Bernardus van Clairvaux ging deze maand toch wel op een aparte manier (weer) het klooster in. Lees hoe… Lees meer »

Nieuwe Klokkenluiders in het Jongerenklooster

De klokken luiden weer! Toen de monniken vertrokken, nam de directe omgeving van Sion afscheid van een vertrouwd gebruik. Iets wat… Lees meer »

Citaat uit het Jongerenklooster: “Jezus’ startup…”

“Jezus had ook een startup, een tamelijk succesvolle…” was het antwoord van Laurent Nouwen, jongere broer van de bekende en… Lees meer »

Hoe begon het Jongerenklooster? Met één vraag!

“Zeg Ben, ik heb een ideetje”, schrijft Victor. “Ik leg het maar gewoon bij je neer, kijken wat het doet…”… Lees meer »

Gouden Kalf winnaar Elsbeth Fraanje op Kloosterfestival (wintereditie)

Gouden Kalf winnaar Elsbeth Fraanje komt naar het Kloosterfestival (wintereditie), van 28 tot 30 december op Klooster Nieuw Sion in… Lees meer »

Overweldigende media-aandacht

De lancering van de website en de persconferentie van het Jongerenklooster hebben tot enorme aandacht geleid in de media. Een… Lees meer »

Dag6 onderzoekt het jongerenklooster

Een team van mediaplatform Dag6 bezocht laatst het Jongerenklooster op Nieuw Sion en bekeek het voor zichzelf. Bekijk  hun bevindingen.… Lees meer »

Beraadsdag Jongerenklooster op Nieuw Sion

Op vrijdag 9 maart waren jongerenwerkers uit alle hoeken en gaten van het christelijk erf bij elkaar op Nieuw Sion… Lees meer »