Programma

Een dag op het kloosterfestival is gebouwd op getijden, dat betekent dat er vier vaste momenten zijn wanneer we samen in gebed gaan. Stilte is in deze momenten erg belangrijk. Deze getijden creëren vaste (ijk)punten van rust die de ruimte geven om je gedachten te ordenen/voor inkeer. Daaromheen is een randprogramma van interessante workshops en concerten. Helemaal onderaan deze pagina vind je het vaste dagritme, hieronder benoemen we de de rest van het festivalprogramma.

Programma Kloosterfestival 2019

Het programma van het Kloosterfestival begint vorm te krijgen! De kern? De workshops die de monniken en de kloosterzusters zelf verzorgen. Vorig jaar kon je bijvoorbeeld natuurmandala’s leggen met Elisabeth Luurtsema van de zusters Clarissen in Den Bosch, of een Fransiscaanse muziekworkshop met br. Fer van der Reijken, of een workshop Labyrinth lopen met de zusters Nadia en Milou van het klooster Casella.

Dit jaar komt Ward Biemans sj een workshop verzorgen over ecologie, onder de titel: ‘Wat vindt de paus en wat kan je zelf doen?‘ Biemans is pater Jezuïet, en de Jezuïeten, dat zijn de mensen die de kerk voortdurend denkzetjes geven. Paus Fransiscus is van dezelfde orde. Dat belooft dus wat!

De workshops van de andere religieuzen worden in de komende weken op deze plek bekendgemaakt.

Gouden Kalf-winnares toont docu Snelwegkerk

We zijn ook heel blij met de komst van Elsbeth Fraanje, de filmmaakster die afgelopen jaar een Gouden Kalf won voor haar documentaire Snelwegkerk. Wat heeft een snelwegkerk (een kapelletje langs een Duitse autobahn) gemeen met de eerbiedwaardige abdij Sion, midden in de natuur? Dat je er stil van wordt. En dat word je ook van de documentaire: op een verdiepte manier stil. Fraanje komt haar werk tonen, en gaat erover in gesprek.

Het ritme van de dag:

7.00 Luiden van de kloosterklokken
7.30 Morgengebed in de Kloosterkerk
8.00 Ontbijt in de Smederij
9.30 Leren & luisteren (Workshops, lezingen, goede gesprekken)
12.00 Middaggebed in de Kloosterkerk
12.30 Lunch in de Smederij
14.00 Ora et labora (Werken, zingen, koken, etc.)
16.30 Vrije tijd
17.30 Avondgebed in de Kloosterkerk
18.00 Avondeten in de Smederij
20.00 Muziek in de Smederij
22.00 Nachtgebed in de Kloosterkerk
22.30 Muziek in de Smederij en gezelligheid in de Kloosterkroeg

“Voor het eerst van mijn leven heb ik rust in mijn hoofd.”

DANIËL

ASPIRANT BEWONER JONGERENKLOOSTER

BLIJF OP DE HOOGTE

Wil je op de hoogte blijven van het Jongerenklooster, het Kloosterfestival, de Jongerenweekenden en mooie verhalen? Volg ons op facebook.com/ jongerenklooster, of abonneer je op de nieuwsbrief hieronder.