WAT IS HET
JONGEREN-
KLOOSTER?

Wat is het Jongerenklooster?

Stel je een plek voor waar alles van je afglijdt. Geen verkeer, geen menselijke mierenhoop, geen gebliep en geblaat, geen voortdurend gejakker. Stel je een plek voor waar rust heerst, waar je echte mensen écht kunt ontmoeten, waar je jezelf kunt zijn en ontdekken. Waar de ruimte die je zoekt een gewijde ruimte blijkt. Welkom in het Jongerenklooster.

Het Jongerenklooster is een plek waar maximaal tien jonge mensen (tussen de twintig en dertig jaar oud) kortere of langere tijd kunnen verblijven. Je vindt er een gemeubileerde kamer die twee maanden tot twee jaar jouw kamer kan zijn, afhankelijk van hoe lang je er wilt wonen.

Leven in het Jongerenklooster is leven op het ritme van de getijden: vaste momenten op de dag waarop je je werk je werk laat, en naar de kapel gaat voor het getijdengebed. Heilige melodieën en gewijde stiltes zijn de ankerpunten van je dag. Daarnaast werk je, studeer je, schrijf je je scriptie af of doe je klussen in het klooster.

En je ontmoet er mensen. Je vormt een gemeenschap met de andere jongeren en de vaste begeleiders, je praat onderling of samen over je plek in de wereld,  je overtuigingen en je twijfels, je leven en je geloof; er komt elke week op vrijdagochtend een interessante gast spreken, je leert schitterende melodieën zingen en je krijgt een ‘reisgenoot’ met wie je in gesprek kunt over jezelf, je relatie met anderen en je relatie met de Ander.

Moet je gelovig zijn om in het Jongerenklooster te kunnen wonen? Nee. Wij geloven. Maar ook wij kennen niet alle namen van God, en we weten al helemaal niet in welke gedaante hij zich aan jou wil voordoen. Dus als je met ons wilt meevieren en meezoeken, ben je welkom.

Is je interesse gewekt en wil je meer weten?

Bekijk de veelgestelde vragen voor meer informatie.

“Voor het eerst van mijn leven heb ik rust in mijn hoofd.”

DANIËL

ASPIRANT BEWONER JONGERENKLOOSTER

NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van het Jongerenklooster, de Jongerenweekenden en mooie verhalen? Volg ons op www.facebook.com/jongerenklooster, of abonneer je op de nieuwsbrief hieronder.