WIE WIJ ZIJN

Het Jongerenklooster is een gemeenschap en een ritme. Een gemeenschap van twintigers in een modern stadsklooster, die toch een traditie van eeuwenoud bewaren en leven. Als je twintiger bent, kun je hier in een gemeenschap van leeftijdgenoten, tijdelijke kloosterlingen in steeds wisselende samenstelling, een tijdlang aarden en vieren.

Tegelijk geldt: Wij zijn nooit, we worden. Omdat elke samenleving, ook een mini-samenleving als het Jongerenklooster, zichzelf steeds ontwikkelt, en zichzelf steeds opnieuw uitvindt.

We vinden onze inspiratie in de brede christelijke traditie. Jezus Christus staat centraal. We willen zijn Geestkracht leren kennen en leren hoe we ánders kunnen leven. Daarvoor putten we uit de Bijbel, uit de geloofsbelijdenis van Nicea, uit de kloosterregels van Augustinus, Benedictus van Nursia, Taizé én de regel die in onze eigen gemeenschap zo langzamerhand aan het ontstaan is.

En we putten uit de traditie van de Moderne Devotie – die geboren werd in de stad waarin ook ons klooster staat, Deventer, een van de oudste steden van het land, op drie kwartier treinen van studiesteden als Utrecht, Nijmegen, Enschede en Zwolle.

“Voor het eerst van mijn leven heb ik rust in mijn hoofd.”

DANIËL

ASPIRANT BEWONER JONGERENKLOOSTER

NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van het Jongerenklooster, de Jongerenweekenden en mooie verhalen? Volg ons op www.facebook.com/jongerenklooster, of abonneer je op de nieuwsbrief hieronder.