Selecteer een pagina
Seizoen 1 Jongerenklooster Podcast
Seizoen 1 Jongerenklooster Podcast
Jongerenklooster podcast aflevering 7: Eigen huis, eigen kapel met zuster Talitha. Over de motor van het kloosterleven
Loading
/

Vandaag maken we een begin aan het laatste themablok. In de laatste drie afleveringen gaan we in gesprek over de motor van ieder kloosterleven: het getijdengebed. In deze aflevering kijken we door de lens van de kapel. Wat is de toegevoegde waarde van een vaste plek om te bidden? Heb je dat überhaupt nodig? Bidden kan toch overal? Voor deze aflevering hebben we zuster Talitha uitgenodigd, zij was binnen onze gemeenschap de eerste die na haar verhuizing een eigen huiskapel had ingericht.

De staart van dit gesprek over de toegevoegde waarde van een vaste bidruimte is niet in deze aflevering opgenomen, maar komt als extra aflevering maandag, op tweede pinksterdag online. In het licht van aankomende ontwikkelingen binnen het jongerenklooster leek het ons goed om daar vast naar vooruit te wijzen door het gesprek te vervolgen en naar de toekomst te kijken.

In het Jongerenklooster zetten we elke vrijdag een ochtend apart voor onze vorming. We kregen bezoek van kloosterlingen, doken in de kloosterregels, of maakten een mini-pelgrimage. Samen zochten we naar wijsheden in de eeuwenoude kloostertraditie, naar handvatten voor het roerige leven van twintigers in de eenentwintigste eeuw. Dat gaf ons waardevolle inzichten, maar meestal bleven deze beperkt tot de muren van onze eigen woonkamer. 

Met deze Jongerenkloosterpodcast willen we jou, in jouw eigen woonkamer, meenemen in ons vormingsprogramma. We nodigen je uit om één uur per week apart te zetten en mee te gaan op onze zoektocht in de wereld van kloosters en hun bijzondere bewoners. We gaan in gesprek met elkaar en met gasten uit het monastieke leven. ‘Wij’ zijn in dit geval broeder Catharinus, zuster Mirjam (alias zuster Henk) en broeder Tim. We hopen dat onze gesprekken met en over kloosters jou nieuwsgierig kunnen maken naar deze bijzondere plekken, die je kunnen helpen om je leven te richten op God in stilte en gebed. 

Heb je suggesties, vragen of opmerkingen? Wees welkom! Neem contact met ons op via welkom@jongerenklooster.nl of het contactformulier op onze website.