Selecteer een pagina
Seizoen 1 Jongerenklooster Podcast
Seizoen 1 Jongerenklooster Podcast
Jongerenklooster podcast aflevering 8: De liturgie van een getijdengebed, met broeder Christiaan. Over de motor van het kloosterleven
Loading
/

Vandaag vervolgen onze zoektocht naar over de motor van ieder kloosterleven: het getijdengebed. Dit keer aangevlogen vanuit de liturgie. Daarvoor hebben we een oude bekende van het jongerenklooster uitgenodigd. Broeder Christiaan Winter. Christiaan is een goede vriend van het jongerenklooster en was de cantor en samensteller van de getijdengebeden op de kloosterfestivals. We gaan het hebben over de toegevoegde waarde van een vaste liturgie. Waarom moet altijd alles dichtgetimmerd worden en volgens een beklemmend stramien?

In het Jongerenklooster zetten we elke vrijdag een ochtend apart voor onze vorming. We kregen bezoek van kloosterlingen, doken in de kloosterregels, of maakten een mini-pelgrimage. Samen zochten we naar wijsheden in de eeuwenoude kloostertraditie, naar handvatten voor het roerige leven van twintigers in de eenentwintigste eeuw. Dat gaf ons waardevolle inzichten, maar meestal bleven deze beperkt tot de muren van onze eigen woonkamer. 

Met deze Jongerenkloosterpodcast willen we jou, in jouw eigen woonkamer, meenemen in ons vormingsprogramma. We nodigen je uit om één uur per week apart te zetten en mee te gaan op onze zoektocht in de wereld van kloosters en hun bijzondere bewoners. We gaan in gesprek met elkaar en met gasten uit het monastieke leven. ‘Wij’ zijn in dit geval broeder Catharinus, zuster Mirjam (alias zuster Henk) en broeder Tim. We hopen dat onze gesprekken met en over kloosters jou nieuwsgierig kunnen maken naar deze bijzondere plekken, die je kunnen helpen om je leven te richten op God in stilte en gebed. 

Heb je suggesties, vragen of opmerkingen? Wees welkom! Neem contact met ons op via welkom@jongerenklooster.nl of het contactformulier op onze website.