Selecteer een pagina
Seizoen 1 Jongerenklooster Podcast
Jongerenklooster podcast aflevering 9: Het getijdengebed thuis en onderweg, met zuster Marian. Over de motor van het kloosterleven
Loading
/

Vandaag besluiten we ons thema over de motor van ieder kloosterleven, het getijdengebed. Hoe deden wij dit in het Jongerenklooster? En hoe kun je deze voorbeelden als luisteraar gebruiken in de praktijk? Om deze vragen te beantwoorden hebben we een kloosterzusje uitgenodigd waarvan we hebben gemerkt dat ze liturgie in de vingers heeft: zuster Marian. We lopen met haar langs twee jaar lang getijdengebeden in het Jongerenklooster en maken een vertaalslag over hoe je dat nu kan toepassen in het leven van dag tot dag. !Belangrijk! voor het downloaden van het Klein Getijdenboek van het Jongerenklooster, klik op de afleveringpagina van podcast aflevering 9. Dus niet in het archief van de Jongerenkloosterpodcast. Dat is de blauwe link van aflevering negen in de archiefpagina. Je vind het Klein Getijdenboek dan onderaan deze pagina https://jongerenklooster.nl/podcast/

In het Jongerenklooster zetten we elke vrijdag een ochtend apart voor onze vorming. We kregen bezoek van kloosterlingen, doken in de kloosterregels, of maakten een mini-pelgrimage. Samen zochten we naar wijsheden in de eeuwenoude kloostertraditie, naar handvatten voor het roerige leven van twintigers in de eenentwintigste eeuw. Dat gaf ons waardevolle inzichten, maar meestal bleven deze beperkt tot de muren van onze eigen woonkamer. 

Met deze Jongerenkloosterpodcast willen we jou, in jouw eigen woonkamer, meenemen in ons vormingsprogramma. We nodigen je uit om één uur per week apart te zetten en mee te gaan op onze zoektocht in de wereld van kloosters en hun bijzondere bewoners. We gaan in gesprek met elkaar en met gasten uit het monastieke leven. ‘Wij’ zijn in dit geval broeder Catharinus, zuster Mirjam (alias zuster Henk) en broeder Tim. We hopen dat onze gesprekken met en over kloosters jou nieuwsgierig kunnen maken naar deze bijzondere plekken, die je kunnen helpen om je leven te richten op God in stilte en gebed. 

Heb je suggesties, vragen of opmerkingen? Wees welkom! Neem contact met ons op via welkom@jongerenklooster.nl of het contactformulier op onze website.