Selecteer een pagina
De heilige Bernardus van Clairvaux ging deze maand toch wel op een aparte manier (weer) het klooster in. Lees hoe de jongeren van het Jongerenklooster hem onthaalden.

 

Beeld van de heilige Bernardus van Clairvaux in het Jongerenklooster Sion

 

 

Het Jongerenklooster heeft een prachtig handgesneden houten beeld gekregen van de heilige Bernardus van Clairvaux die in de 12e eeuw leefde en die de oprichter is van de orde van de Cisterciënzers, beter bekend als de Trappisten. Het beeld is aan het Jongerenklooster geschonken door de trappistenabdij Koningshoeven in Berkel Enschot. Het is een passend beeld, mede omdat de voormalige abdij Sion ook een trappistenabdij was.

 

De jongeren van het Jongerenklooster dragen Bernardus van Clairvaux het Jongerenklooster in

 

 

Op zaterdag 29 december werd het beeld van Bernardus tijdens het kloosterfestival – wintereditie ontvangen door de jongeren. Met gepaste eerbied – en humor – werd het beeld naar binnen gedragen en heeft het een plekje gekregen op de trappen die toegang geven tot het Jongerenklooster. Daar biedt Bernardus elke passerende met opgeheven hand de zegen aan – of is het een high five?

Beeld Bernardus van Clairvaux kado voor het Jongerenklooster

Dom Bernardus Peeters van trappistenabdij Koningshoeven op bezoek bij Jongerenklooster

Abt Bernardus Peeters van Koningshoeven vertelde bij het aanbieden van het beeld over de herkomst: “Het beeld is gesneden rond 1953 in de Duitse Cisterciënzer abdij Mariawald (gelegen in de Eifel bij Heimbach) door een monnik Meinrad Behren die later abt van de gemeenschap zou worden.”
Het Jongerenklooster is abt Bernardus en de broeders van Koningshoeven zeer erkentelijk voor dit prachtige cadeau.

foto’s: ©Eiko Waleson

 

Wil je het beeld ook eens zien in het jongerenklooster? Kom langs.