Selecteer een pagina

Op vrijdag 9 maart waren jongerenwerkers uit alle hoeken en gaten van het christelijk erf bij elkaar op Nieuw Sion voor een beraadsdag . Medewerkers van Youth for Christ, studentenbeweging IFES, de Konferentie Nederlandse Religieuzen (KNR) en de Unie van Baptistengemeente, onder anderen, dachten mee met team en bestuur van het jongerenklooster over verschillende aspecten van de opzet van het jongerenklooster.

Pierre Humblet, verantwoordelijke voor het ‘Huis van de Roeping’ van de KNR, zei: “Nieuw Sion is een bijzondere plek die jongeren kan helpen om tot zichzelf en tot anderen te komen, en daarbij inzicht te krijgen in de weg die ze kunnen gaan in het leven, en in hun eigen talenten en mogelijkheden.”

Joël de Vries, studentenwerker bij IFES Nederland, zei: “Ik spreek veel studenten die last hebben van keuzestress. Ze hebben zo veel mogelijkheden, maar vinden het moeilijk om plekken te vinden waar rust en ruimte bestaat. Het jongerenklooster kan zo’n plek zijn.”

Teamleider Hermen Keizer van Youth for Christ Deventer zei: “Ik word hier echt heel enthousiast over. Je begint met 15 jongeren, maar ik ben er van overtuigd dat het gaat groeien. Wat ik hoor is dat jullie aansluiten bij de thema’s die echt leven onder jongeren. Samen met de jongeren oplopen, een stukje perspectief bieden. Dat zal veel jongeren aanspreken.”