Selecteer een pagina

“Jezus had ook een startup, een tamelijk succesvolle…”

Laurent Nouwen vertelt over zijn broer Henri Nouwen in het Jongerenkloosterwas het antwoord van Laurent Nouwen, jongere broer van de bekende en breed gelezen en geliefde priester-schrijver Henri Nouwen, op de vraag van een jongere. Laurent Nouwen was in het jongerenklooster op vrijdag 14 december, als spreker in het vormingsprogramma.

Zijn snedige antwoord kwam op de vraag van één van de jongeren, die wilde weten hoe de oproep van Henri Nouwen om nederig en dienstbaar te zijn zich verhoudt tot de competitieve omgeving waarin hij als ‘young professional’ zijn eigen startup aan het opzetten is. Laurent nam de jongeren mee door enkele sleutelelementen uit het werk en de spiritualiteit van zijn broer Henri. Op YouTube is veel materiaal te vinden over Henri Nouwen en zijn werk.

Het vormingsprogramma is onderdeel van het verblijf van de jongeren in het jongerenklooster. Op vrijdagochtenden is er vaak een spreker over een theologisch, spiritueel of monastiek thema.

 

Op 7 december spraken de jongeren met Berthilde van der Zwaag, auteur van het boek ‘Als Christus verschijnt’ Berthilde van der Zwaag - Als Christus verschijnt - boek - het Jongerenklooster waarin zij verslag doet van haar onderzoek naar de verhalen van mensen die een Christusverschijning hebben meegemaakt. ‘God ervaren – kan dat?’ was het thema van die ochtend waar van der Zwaag een goed opgebouwd betoog neerzette over de ervaringen die mensen kunnen hebben van ontmoetingen met Christus of met God.