Het Kloosterfestival

KLOOSTERFESTIVAL

Blok 27 tot en met 29 december in je agenda. Kom naar de Wintereditie van het Kloosterfestival in Deventer!

“Een wel zeer uitzonderlijk festival. ”  – De Telegraaf

“Er is niets over afgesproken, maar op de een of andere manier lijken de bezoekers hun telefoon hier met rust te laten.” – Nederlands Dagblad

“Eerst vond ik het wel een stap: een weekend in een klooster. Maar nu we er zijn vind ik het heel relaxed. En ik ontmoet veel mensen.” – festivalganger Christiaan op RTV Oost

Bestel tickets >

Je telefoon ligt ergens lang vergeten naast je luchtbed, hij is gisteren uitgevallen en eigenlijk heb je er al een dag niet aan gedacht. Het kloosterritme heeft de chaos uitgebannen en stress verdrongen. Je wordt niet meer geleefd door een constante connectie met de wereld, maar je hebt eindelijk de tijd om tot jezelf te komen. Stil staan bij de dingen die echt belangrijk zijn, en even rust van de noodzaak om carrière of studie te combineren met een optimaal sociaal leven. De kloostergangen van het oude abdijcomplex bieden je de stilte om tot jezelf te komen en in oprechte gezelligheid verbinding te maken met mede-festivalgangers.

Een dag op het kloosterfestival is gebouwd op getijden, dat betekent dat er vier vaste momenten zijn wanneer we samen in gebed gaan. De stilte van Sion blijkt Stilte met een hoofdletter. De getijden groeien uit tot ijkpunten van rust. In die rust kom je bij jezelf. Bij de ander. Bij de Ander.

Het eeuwenoude monnikenmotto ‘Ora et Labora, betekent Bid en Werk.’ We maken dit festival samen. Je bent er gast en mede-eigenaar. Dat betekent genieten én bijdragen aan deze bijzondere plek. Je kan bijvoorbeeld nieuwe knielbankjes in elkaar te timmeren, meehelpen klussen in en rondom nieuw Sion of het sanitair een keer een poetsbeurt geven. Inspirerende workshops overdag en goede muziek wisselen elkaar af. Na een lange dag drinken we samen een biertje in de kloosterkroeg en en genieten we van optredens in de Smederij.

Het Kloosterfestival is  – schreef De Telegraaf – ‘een wel zeer uitzonderlijk festival’.

Zin gekregen? Meld je aan! Koop snel je tickets voor het Kloosterfestival.

Bekijk het programma >

Bestel tickets >

Hieronder een sfeerimpressie van een avond op het kloosterfestival.

“Voor het eerst van mijn leven heb ik rust in mijn hoofd.”

DANIËL

ASPIRANT BEWONER JONGERENKLOOSTER

BLIJF OP DE HOOGTE

Wil je op de hoogte blijven van het Jongerenklooster, het Kloosterfestival, de Jongerenweekenden en mooie verhalen? Volg ons op facebook.com/ jongerenklooster, of abonneer je op de nieuwsbrief hieronder.