Het Winterkloosterfestival

KLOOSTERFESTIVAL (Wintereditie)

 

Zet 28 tot en met 30 december vast in je agenda. Kom naar het winter kloosterfestival in Deventer!

Bestel tickets >

Je telefoon ligt ergens lang vergeten naast je luchtbed, hij is gisteren uitgevallen en eigenlijk heb je er al een dag niet aan gedacht. Het kloosterritme heeft de chaos uitgebannen en stress verdrongen. Je wordt niet meer geleefd door een constante connectie met de wereld, maar je hebt eindelijk de tijd om tot jezelf te komen. Stil staan bij de dingen die echt belangrijk zijn, en even rust van de noodzaak om carrière of studie te combineren met een optimaal sociaal leven. Hier heb je de stilte om tot jezelf te komen en in oprechte gezelligheid verbinding te maken met mede-festivalgangers.

Een dag op het kloosterfestival is gebouwd op getijden, dat betekent dat er vier vaste momenten zijn wanneer we samen in gebed gaan. De stilte van Sion blijkt Stilte met een hoofdletter. De getijden groeien uit tot ijkpunten van rust. In die rust kom je bij jezelf. Bij de ander. Bij de Ander.

Het eeuwenoude monnikenmotto ‘Ora et Labora, betekent Bid en Werk.’ We maken dit festival samen. Je bent er gast en mede-eigenaar. Dat betekent genieten én bijdragen aan deze bijzondere plek. Je kan bijvoorbeeld nieuwe knielbankjes in elkaar te timmeren, meehelpen klussen in en rondom nieuw Sion of het sanitair een keer een poetsbeurt geven. Inspirerende workshops overdag en goede muziek wisselen elkaar af. Na een lange dag drinken we samen een biertje in de kloosterkroeg en en genieten we van optredens in de Smederij.

Het Zomerkloosterfestival was  – schreef De Telegraaf – ‘een wel zeer uitzonderlijk festival’. In verhouding tot de zomerse uitbundigheid is het Winterkloosterfestival binnen en iets meer ingetogen. De kou van buiten nodigt uit om naar binnen te gaan, ook in jezelf. Je te warmen aan elkaar, bij zacht licht en goede muziek. Vier dagen leven op het ritme van getijdengebeden, rond de kloosterkerk van de oude abdij Sion bij Deventer. Samen met andere jongeren overnachten in de slaapzaal of binnen kamperen in de grote Refter van Klooster Nieuw Sion, die voor de gelegenheid tot ‘binnencamping’ is omgetoverd. Midden in de winter, in je tentje, heerlijk warm.

Zin gekregen? Meld je aan! Koop snel je tickets voor het Kloosterfestival. Ook al voor het zomerfestival van volgend jaar trouwens!

Bekijk het programma >

Bestel tickets >

 

Hieronder een sfeerimpressie van een avond op het kloosterfestival.

Ben je op zoek naar het KloosterBoerderijFestival, ook op Nieuw Sion klik dan hier.

“Voor het eerst van mijn leven heb ik rust in mijn hoofd.”

DANIËL

ASPIRANT BEWONER JONGERENKLOOSTER

BLIJF OP DE HOOGTE

Wil je op de hoogte blijven van het Jongerenklooster, het Kloosterfestival, de Jongerenweekenden en mooie verhalen? Volg ons op facebook.com/ jongerenklooster, of abonneer je op de nieuwsbrief hieronder.