Wat is het kloosterfestival?

KLOOSTERFESTIVAL

Zet 23 tot en met 26 augustus 2018 vast in je agenda. Kom naar het Kloosterfestival in Deventer!

Het is niet alleen een festival met inspirerende workshops en mooie muziek, het is meer dan dat. Je leeft vier dagen op het ritme van monniken en nonnen, rond de kloosterkerk van de oude abdij Sion bij Deventer. Je campeert gezellig in het weiland, we eten samen en je denkt na over de (jouw) zin van het leven. Wat doet er toe voor jou? Sta je wel eens stil bij wat jij belangrijk vindt? Sta je genoeg stil bij jezelf? Naast een inspirerende tijd overdag en het ontmoeten van wijze monniken en nonnen, drinken we in de avond samen een biertje in de gezellige Kloosterfestival Kroeg en genieten we van mooie optredens van singersongwriters in de Oude Stal.

Het Kloosterfestival wil niet alleen een plek zijn om te consumeren. We werken ook samen, met een glimlach op ons gezicht. Naar het eeuwenoude monnikenmotto ‘Ora et Labora, Bid en Werk’. Een kloostergemeenschap vorm je samen, het Kloosterfestival bouwen we ook samen. Je bent gast én eigenaar. Je kunt het sanitair een keer een poetsbeurt geven – wat in dit geval beduidend minder werk is dan de gang dweilen (de kruisgangen zijn breed en lang), je opgeven voor het koor dat de samenkomsten zal begeleiden, je kunt het terrein helpen opbouwen en afbreken en misschien kun je zelf ook wel een workshop geven of heb je een ander talent dat je wilt inzetten voor je mede-festivalgangers. Word jij ook een eigenaar van het festival?

Zin gekregen? Meld je aan! Kaarten voor het Kloosterfestival zijn hier verkrijgbaar.

Het kloosterfestival is uitermate geschikt om als jeugd/catechesegroep te bezoeken of met leerlingen van school. Er zijn zelfs speciale programma’s voor jeugdwerkers. Meer hierover en over de groepskorting vind je op de groepen pagina.

Hieronder een sfeerimpressie van een avond op het kloosterfestival.

Ben je op zoek naar het KloosterBoerderijFestival, ook op Nieuw Sion klik dan hier.

“Voor het eerst van mijn leven heb ik rust in mijn hoofd.”

DANIËL

ASPIRANT BEWONER JONGERENKLOOSTER

BLIJF OP DE HOOGTE

Wil je op de hoogte blijven van het Jongerenklooster, het Kloosterfestival, de Jongerenweekenden en mooie verhalen? Volg ons op facebook.com/ jongerenklooster, of abonneer je op de nieuwsbrief hieronder.