Het Kloosterfestival

KLOOSTERFESTIVAL

Blok 20 tot en met 23 augustus in je agenda. Kom naar het Kloosterfestival in Deventer!

“Een wel zeer uitzonderlijk festival. ”  – De Telegraaf

“Er is niets over afgesproken, maar op de een of andere manier lijken de bezoekers hun telefoon hier met rust te laten.” – Nederlands Dagblad

“Eerst vond ik het wel een stap: een weekend in een klooster. Maar nu we er zijn vind ik het heel relaxed. En ik ontmoet veel mensen.” – festivalganger Christiaan op RTV Oost

Bestel tickets >

De wintereditie van het Kloosterfestival was uitverkocht. Maar wees niet bang: in de zomer is er meer ruimte. Kom je tent opzetten in onze kersen- of notenboomgaard, en voor je het weet gebeurt je dit:

Je telefoon ligt ergens lang vergeten naast je luchtbed, hij is gisteren uitgevallen en eigenlijk heb je er al een dag niet aan gedacht. Het kloosterritme heeft de chaos uitgebannen en stress verdrongen. Je wordt niet meer geleefd door een constante connectie met de wereld, maar je hebt eindelijk de tijd om tot jezelf te komen. Je hebt een biertje gedronken in de Kloosterkroeg, en toevallig raakte je in een donders goed gesprek met een van de monniken die op het festival aanwezig zijn, samen met een paar nieuwe mensen die je op het festival hebt opgeduikeld. Vanochtend ben je door de berceau gelopen, die wonderlijke kloostergang in de vrije natuur, waar je haast automatisch stilstaat bij de dingen die echt belangrijk zijn. Waar je de rust vond om na te denken over je studie en je carrière – en je voortdurende zoektocht hoe alles te combineren met je sociale leven. De kloostergangen van het oude abdijcomplex hebben je in alle stilte geholpen om tot jezelf te komen en tijdens de labora heb je in oprechte gezelligheid verbinding kunnen maken met toffe mede-festivalgangers.

Een dag op het kloosterfestival is gebouwd op getijden, dat betekent dat er vier vaste momenten zijn wanneer we samen in gebed gaan. De stilte van Sion blijkt Stilte met een hoofdletter. De getijden groeien uit tot ijkpunten van rust. In die rust kom je bij jezelf. Bij de ander. Bij de Ander.

Het eeuwenoude monnikenmotto ‘Ora et Labora, betekent Bid en Werk.’ We maken dit festival samen. Je bent er gast en mede-eigenaar. Dat betekent genieten én bijdragen aan deze bijzondere plek. Je kan bijvoorbeeld nieuwe knielbankjes in elkaar te timmeren, meehelpen klussen in en rondom nieuw Sion of het sanitair een keer een poetsbeurt geven. Inspirerende workshops overdag – vaak verzorgd door monniken en kloosterzusters, en goede muziek wisselen elkaar af. Na een lange dag drinken we samen een biertje in de kloosterkroeg en en genieten we van optredens in de Smederij.

Het Kloosterfestival is  – schreef De Telegraaf – ‘een wel zeer uitzonderlijk festival’.

Zin gekregen? Meld je aan! Koop snel je tickets voor het Kloosterfestival.

Bestel tickets >

Hieronder een sfeerimpressie van een avond op het kloosterfestival.

“Voor het eerst van mijn leven heb ik rust in mijn hoofd.”

DANIËL

ASPIRANT BEWONER JONGERENKLOOSTER

BLIJF OP DE HOOGTE

Wil je op de hoogte blijven van het Jongerenklooster, het Kloosterfestival, de Jongerenweekenden en mooie verhalen? Volg ons op facebook.com/ jongerenklooster, of abonneer je op de nieuwsbrief hieronder.